OKM:lle kiitos

Pyysimme opetus- ja kulttuuriministeriöltä toiminta-avustusta. Tänä vuonna saimme tyhjää ja päätimme tehdä heille tanssin siitä kuinka tyhjän saa pyytämällä.

”Pand on koko Suomen alueella toimiva kansainvälinen rauhanjärjestö. Sillä on hallituksen varajäsenien ja jäsenien kautta toimintaa Kuopiossa, Tampereella ja Turussa. Pandin jäsenistössä on paljon sekä varsin ansioituneita että juuri taidekouluista valmistuvia taiteilijoita. Pandin taiteilijoiden skaala on laaja osaamisen suhteen on hyvin monipuolinen. Meillä on mukana kuvataiteilijoita, muusikoita, tanssijoita, näyttelijöitä, kirjailijoita, käsitetaiteilijoita, perfomassitaiteilijoita jne.

Pandin on lähivuosina liittynyt yhä enemmän nuoria, mikä kertoo rauhantyön tarpeellisuudesta. Samalla kun OKM omalla päätöksellään viestii päinvastaista.

Pandin toiminta on aktiivista ympäri vuoden. Pandin galleria on auki ympäri vuoden. Pand järjestää tempauksia ympäri vuoden. Pandillä on oma taiteilijoiden klubi (Sävy-Klubi) ympäri vuoden. Pand ja taide jalkautuu ja kohtaa ihmisen. Taide voi muuttaa maailmaa, koska se antaa ihmiselle ajattelemisen aihetta ja kohtaa ihmisen myös tunnetasolla.

Pand vastaa monen tapahtuman kulttuuritarjonnasta mm. Suomen sosiaalifoorumin, Taiteiden yön, Loviisan rauhanfoorumin, Hirosimapäivän, Kaiken kansan itsenäisyyspäivät Kanneltalossa. Lista on pitkä.

 

VAATIMUS

Vaadimme, että valtion tulee tukea Pand kansalaisjärjestönä ja taiteilijoiden omana yhteisönä. Vaadimme, että OKM:n on kumottava 0 euron tukipäätös ja sen tulee myöntää Pandille vähintään viimevuotinen 12 000 euron toiminta-avustus. Valtion tulee taata yleishyödyllisen kansalaisjärjestön toiminta. Se on hyväksi ympäristölle, vakaudelle ja demokratialle. Meistä on kertakaikkisen väärin, että taas kerran artisti maksaa -ja kyllähän me maksamme.

Pandin rahoitus on hyvin pieni, mutta siitä huolimatta toiminta on laajaa, kiitos aktiivisen ja luovan jäsenistön. Meistä on äärimmäisen ikävää, että te katsotte kaiken tämän nollan arvoiseksi.”

. Eli Ohessa edellisen puheenjohtajan Eeva-Helena Inomaan mielipidekirjoitus:

https://www.hs.fi/paivanlehti/01052018/art-2000005662335.html

https://vimeo.com/270013653

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.