Good news

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 26.3.2023
12:00 pm - 5:00 pm

Location
Lippulaivan kirjasto

Categories


Aktivistit osaa – Hyvien uutisten tilaisuus kutsuu osallistumaan

Joukko pääkaupunkiseudulla toimivia kansalaisjärjestöjä ja erilaisia aktivisteja kutsuu mukaan hyvien uutisten tilaisuuteen Espoonlahteen Lippulaivan kirjastoon 26.3.

Folkmusiikista tuttu Zuge Guerilla koordinoi tilaisuuteen musiikkia ja runoesityksiä. Kristillisestä meditaatiosta kiinnostunut Helsingin kalliossa asuva muusikko miettii vielä, mitä tuoda tilaisuuteen, jotta kiireiset ja stressaantuneet ihmiset saisivat osallistumalla tilaisuuteen, kosketusta omaan henkiseen hyvinvointiin.

Tilaisuudessa kuullan runoja, joita esittävät; Henna Hartikainen, Marko Korvela, Visa Kuha, Antti ”Eze” Eskelinen, Lauri Vanhala ja Immu Suominen. Musiikkia Hyvissä uutisissa soittavat; Jean Ramsay, Vulva Rutto, Mama Radical, Zuge Guerilla ja Pietari. Lisäksi nähdään Eddie Nenolskin valokuvia.

Espoolaisten mummo laittaa päät pyörimään (klo 12.00)

Kaikkien espoolaisten mummo, Etelä Espoon eläkeläiset ry:n toiminnassa jumppamummona paikkansa ottanut ja taiteilijoiden rauhanaktivistinakin tunnettu Eeva-Helena Inomaa on mukana Lippulaivan kirjastossa järjestettävässä hyvien uutisten tilaisuudessa. Inomaa vetää tapahtumassa Good News-jumpan.

Hyvien uutisten mummo-jumppa on kaikille, myös papat ovat tervetulleita. Musiikkina on hidastempoinen, mutta tehokas jumppakappale, jossa on hyvä ja positiivinen sävy. Kappale kertoo siitä mitä pään sisällä tapahtuu. Jumppakin alkaa pään pyörittämisellä. Mukaan tulevien ei tarvitse osata tai tietää mitään. Minä jumppamummo opastan. Laitetaan yhdessä päät pyörimään, sanoo Eeva-Helena Inomaa

Nobel-kahvit kirjastossa (klo 13.00)

Kansainvälinen ydinaseriisunnan kampanja ICAN sai vuonna 2017 rauhan Nobel-palkinnon. Helsinkiläinen lääkäri, aktivisti ja Vihreiden kaupunginvaltuutettu Kati Juva on yksi näkyvimmistä suomalaisista ydinaseriisunnan aktivisteista. Vantaan rauhanpuolustajien puheenjohtaja Jiri Mäntysalo osallistuu tilaisuudessa yhdessä Kati Juvan kanssa keskusteluun ydinaseriisunnasta.

Hyvien uutisten tilaisuudessa juodaan Nobel-kahvit

Taiteilijat vaikuttavat teoksillaan (klo 12–17)

PAND on vuonna 1983 yhdysvaltalaisen kalypsolaulaja ja ihmisoikeusaktivisti Harry Belafonten ydinaseriisunnan puolesta perustama taitelijoiden ja kulttuurityöntekijöiden rauhanjärjestö. PANDissa vaikuttava, Järvenpäässä asuva muusikko Henna Hartikainen taiteilijanimeltään Mama Radical ehdottaa Venäjän hyökkäyssodan ja militarismin ahdistuksessa olevia ihmisiä uskomaan nykyistä parempaan tulevaisuuteen ja rauhan kulttuurin mahdollisuuksiin. Mama Radical esittää tilaisuudessa uusimman kappaleensa ”Open Up Your Heart”.

Minulla on muutama läheinen ystävä, jotka kannustavat minua. Muutama tuntematonkin kannustaa. Sain juuri hyvää palautetta tästä uusimmasta biisistä, jonka esitän Lippulaivan kirjastossa. Palautteen antaja kuvaili kappaletta avoimeksi, herkäksi ja että se olisi kuin rukous, sanoo Henna Hartikainen alias Mama Radical.

Latinalainen Amerikka erottuu edukseen (klo 14.30)

Espoossa hyviä uutisia kuullaan myös englanniksi. Latinalaisen Amerikan maiden julistautuminen rauhan alueeksi ja aktiivinen työ ydinaseriisunnassa sekä esimerkiksi Kuuban uusi sukupuolineutraali avioliittolaki nousevat esille englanninkielisessä keskustelussa.  Euroopan vasemmiston Latinalaisen Amerikan työryhmän jäsen Tiina Sandberg ja Kuuban kansojen välisen ystävyyden instituutin ICAP:in Euroopan osaston (ICAP) johtaja Rigoberto Zarzakeskustelevat ajankohtaisesta tilanteesta ja kutsuvat kaikki mukaan toisenlaisen maailman rakentamiseen.

Hyvät uutiset fasilitoi JP (Juha-Pekka) Väisänen. Lisätietoa jp@jpvaisanen.fi 050 5738598 ja PAND Taiteilijat rauhan puolesta

 

Good News – aktivistit osaa

Sunnuntaina 26.3. klo 12–17

Lippulaivan kirjasto

Lippulaivan ostoskeskus 3. kerros

Espoonlahdenkatu 8, Espoo

Kuva: liitteenä

Kuvateksti:Jumppamummo Eeva-Helena Inomaa ja Mama Radical eivät alistu apatialle. Kuva JPVäisänen 2023

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.